Donny Goris

Senior pensioenconsultant

Donny Goris

Eigenlijk wilde ik helemaal niks met pensioen te maken hebben. Ik was gestart in de schadeverzekeringen. Auto, inboedel, brand, dat soort verzekeringen. De interesse daarin was ontstaan door de man van de RVS die bij mijn ouders langs kwam voor de verzekeringen. Niet echt gebruikelijk voor een puber, maar wel het geval.

Het verzekeringkantoor waar ik als junior adviseur schadeverzekeringen was begonnen zag mij liever in de pensioenhoek. Daar had ik weinig zin in, maar ik dacht: proberen kan geen kwaad.

Al gauw begon ik te ervaren dat pensioen dynamisch, belangrijk en complex is. En complexiteit is nou net waar ik enthousiast van word. Op een lagere school rapport schreef een leraar al eens: “Donny gaat pas opletten als het lastig wordt.” Het ontrafelen van complexiteit en het onderwerp dan terugbrengen naar de essentie vind ik mooi om te doen.

Ik heb jaren lang met plezier bij enkele grote adviesbureaus als pensioenconsultant gewerkt. Ik ben overgestapt naar Edmond Halley omdat we hier het onderwerp pensioen heel anders aanpakken dan ik gewend was. Achterstevoren, tegendraads, eigenwijs, met scherpe richtinggevende adviezen. De complexe pensioentechniek beschouwen we hier als middel maar niet waar het om draait in de advisering.

Waar het bij Edmond Halley wel om draait, is het creëren van pensioenregelingen waar medewerkers en werkgevers ook echt blij mee zijn. Pas dan halen we de waarde die in de pensioenregeling zit er optimaal uit. Dat kan alleen als je de complexiteit terugbrengt naar de essentie van wat het pensioen moet doen voor de medewerkers en het bedrijf. Dat sluit perfect aan bij waar ik energie van krijg.

Als ik je kan helpen met pensioenadvies, pensioensupport of pensioencommunicatie, laat het me dan even weten. 
Ik help je graag!