Blijf op de hoogte met de laatste Edmond Halley artikelen

Pensioenkalender 2017

Er staat een aantal belangrijke pensioenwijzigingen te gebeuren in 2017. Als je werkgever, OR-lid, financieel of OR adviseur bent, of DGA, kun je er zeker van zijn dat je actie moet nemen op pensioengebied. De pensioenkalender geeft je een helder en beknopt overzicht van wat er gaat gebeuren, hoe dat jou raakt en welke acties je moet nemen.

Lees verder!

Uitfaseren pensioen in eigen beheer uitgesteld: in Eerste Kamer aangehouden

Staatssecretaris Wiebes heeft voor stemming over het nieuwe DGA pensioen in de Eerste Kamer, de Eerste Kamer verzocht om de stemming aan te houden. Hij vreest dat zijn toezegging dat de toekomstige indexatie in een keer mag worden genomen, leidt tot een miljardenstrop in de Vpb. Hij zegde dit toe in de Memorie van Antwoord aan de Eerste Kamer van 2 december 2016. Als DGA’s een premievrije pensioenaanspraak hebben met voorindexatie, zouden ze de toekomstige indexatie in een keer mogen nemen bij omzetting naar de oudedagsverplichting of bij afkoop. Hij wil dit via een novelle oplossen.

Lees verder!

Vragen en antwoorden over het nieuwe DGA pensioen

Naar aanleiding van de nieuwe regels rondom het DGA pensioen en het overgangsrecht, zijn er nog heel wat dingen niet duidelijk. Gelukkig wordt daar aan gewerkt en worden veel zaken steeds helderder. In dit artikel vind je een reeks antwoorden op vragen die voorheen nog open stonden.

Lees verder!

DGA pensioen vernieuwing vergt adequate advisering om nadeel en schade te voorkomen

Dat het DGA pensioen volledig op de schop gaat wist je natuurlijk al. Dat dat betekent dat het heel verstandig is om direct te gaan starten het voorbereiding van je advisering hier over, misschien nog niet.

Maar als je te laat start, leidt dit tot forse fiscale schade bij je DGA relaties. Daarbij komt dat advisering over het nieuwe DGA pensioen misschien wel heel wat complexer is dan je misschien dacht.

Lees in dit artikel over wat je gaat tegenkomen als je DGA’s adviseert over het nieuwe pensioen.

Lees verder!

Pensioen in eigen beheer afkopen, wordt nog voordeliger.

Er staat heel wat te veranderen voor de DGA en zijn pensioen. Nog niet alles is bekend en zeker, maar dat er veel gaat veranderen is wel zeker. De verwachting is dat dat per januari 2017 gaat gebeuren. Dus als DGA adviseur, kun je het zomaar druk krijgen eind 2016.

Lees hier wat de huidige stand van zaken is, zodat je alvast een begin kunt maken met je voorbereidingen. Straks krijg je het nog druk genoeg.

Lees verder!