Hoe pensioneren werkt

en de hulp die je kunt krijgen

Logo Apple Tree financieel adviseurs

In 3 stappen pensioneren:

Als al je pensioengeld bij een pensioenfonds is ondergebracht, regelen zij het verder voor je. Dan heb je verder weinig aan deze website. Maar als er (ook) pensioengeld voor je is ondergebracht bij een andere uitvoerder dan een pensioenfonds, zoals een verzekeraar of PPI, dan moet je zelf wat gaan regelen. Dat gaat zo:

Maak een maandelijkse uitkering van je pensioengeld, met een “DIP”

Je bij elkaar gespaarde pensioengeld is op de dag dat je pensioneert één groot bedrag. Dat moet worden opgeknipt in maandelijkse bedragen. En dan zo dat die bedragen uitgekeerd worden zo lang je leeft. Dat kan alleen door een pensioenverzekering te kopen. Een dergelijke verzekering heet een “Direct Ingaand Pensioen” (DIP). Verschillende verzekeraars bieden daarvoor verschillende verzekeringen. Maar bij de ene verzekeraar kun je meer pensioen krijgen dan bij de andere. Pensioenwinkelen dus! Daar helpen we je bij.

 • 1

  Vind het DIP dat het best bij je past

  Niet alle pensioenverzekeringen zijn hetzelfde. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een maandelijks gegarandeerd bedrag of voor doorbeleggen. Bij doorbeleggen kan je uitkering af en toe veranderen. Daardoor kun je een hoger pensioen krijgen maar misschien ook een wat lager pensioen. En hoe hoog het maandelijkse pensioenbedrag wordt, verschilt ook per verzekering. Dus je moet gaan uitzoeken welke soort verzekering het best bij je past en welke het hoogste pensioen oplevert. Pensioenwinkelen dus! 

  Op de website van Apple Tree kun je gratis en simpel, direct zien hoeveel pensioen je kunt krijgen voor je gespaarde pensioengeld, bij welke verzekeraar.

 • 2

  Koop de gekozen DIP verzekering

  Leg contact met de verzekeraar die de DIP van je keuze aanbiedt. Zij laten je dan een aanvraagformulier invullen. Vaak kun je rechtstreeks bij de verzekeraar de DIP aankopen, maar soms moet dat via een verzekeringsadviseur. Dat laatste is niet gratis.

  Apple Tree is ook een verzekeringsadviseur, maar dan helemaal gespecialiseerd in DIP verzekeringen. Zij kunnen je DIP bij elke Nederlandse verzekeraar voor je regelen. Vaak levert dat een hoger pensioen op zodat je die kosten snel terugverdient.

 • 3

  Je pensioengeld wordt overgebracht naar je DIP verzekering

  Als je het DIP product hebt gekozen en gekocht, vraagt de verzekeraar het bij elkaar gespaarde bedrag voor pensioen op bij je pensioenuitvoerders. Die maken je pensioengeld dan rechtstreeks over naar de verzekeraar waar je je DIP kocht. Daarna ontvang je maandelijks van de verzekeraar je pensioen. Het kan nog wel eens nodig zijn om in de gaten te houden of dat allemaal goed gaat. Apple Tree kan dat van je overnemen.

Welke hulp past bij je?

Zo veel mogelijk zelf doen en hulp krijgen waar nodig

Als je een pensioen “doe het zelver” bent, dan kun je via de knop hieronder direct naar de rekenmachine van Apple Tree. Edmond Halley werkt met Apple Tree samen. Hun simpele rekenmachine laat je snel zien hoe hoog je pensioen kan worden. En je kunt uitproberen hoe hoog je pensioen zou worden als je andere keuzes maakt of een andere verzekeraar kiest. Dat gaat heel simpel.

Daarmee ben je er nog niet, er moet daarna nog heel wat geregeld worden zoals je ook op deze pagina kunt lezen. Daar zorgt Apple Tree voor.

Iedereen houdt van korting…

Dat begint met een extra scherpe offerte voor je pensioenverzekering. Als je je pensioenverzekering via Apple Tree regelt, ontvang je meestal een hoger pensioen dan wanneer je hetzelfde product zelf rechtsreeks regelt.

Telefonisch contact met een “echt mens”

Apple Tree heeft ook een servicedesk. Via de telefoon adviseren ze je welke DIP-verzekering goed bij je past. Nadat je met hun hulp je keuze hebt gemaakt, regelen zij alles met de verzekeraar en zorgen ze dat je pensioengeld voortaan maandelijks op je rekening wordt gestort.

Nog meer korting

Je kunt de berekenmodule van Apple Tree gratis gebruiken. Hun overige dienstverlening is niet gratis. Als je werkgever is aangesloten bij Edmond Halley krijg je 25% korting. In plaats van 800 euro, betaal je dan maar 600 euro. De meeste mensen verdienen dat al snel terug doordat ze via Apple Tree vaak een hoger pensioen kunnen regelen dan wanneer ze dat zelf doen. En misschien kun je een deel van de kosten declareren bij je werkgever. Of dat kan hangt af van wat je daar over afspreekt met je werkgever.

Liever eerst persoonlijk pensioenadvies

Maar misschien wil je eerst een persoonlijk pensioenadvies. Daarbij kunnen wij je helpen. Edmond Halley brengt dan je financiële pensioensituatie in kaart. We bespreken eerst op hoofdlijn je wensen, vermogen- en inkomstenbronnen en je uitgaven. Daarna overleggen we onder meer wanneer je het beste kunt pensioneren, hoe je de verschillende bronnen van pensioeninkomen het best op elkaar kunt afstemmen en hoe je kunt doorbeleggen met je pensioengeld voor een hoger pensioen als je dat wilt.

Met de informatie die je dan krijgt, kun je zelf verder bij Apple Tree voor het productadvies. Wij zorgen dat je de informatie die je daarbij nodig hebt, kant en klaar op een rijtje hebt om aan Apple Tree door te geven.

We bieden dit pensioenadvies alleen aan, aan medewerkers van werkgevers die hierover afspraken met ons hebben gemaakt. De rekening voor dit advies gaat ook naar je werkgever. Of je zelf ook meebetaalt aan meebetaalt aan het pensioenadvies hangt af van wat je met je werkgever daarover hebt afgesproken.

Hier kun je hulp bij krijgen

Je moet dus gaan pensioenwinkelen. Keuzes maken, offertes vergelijken en een DIP verzekering kopen. De meeste mensen hebben hier graag wat hulp bij. Want de keuzes bepalen voor je hele gepensioneerde leven hoeveel inkomen je op welk moment krijgt. Als je werkgever bij Edmond Halley is aangesloten, kun je die hulp op verschillende manieren krijgen. Daarvoor werkt Edmond Halley samen met Apple Tree.

Edmond Halley werkt samen met Apple Tree. Dat levert je een voordeel op.

Logo Apple Tree financieel adviseursAls je werkgever is aangesloten bij Edmond Halley, krijg je 25% korting op de dienstverlening van Apple Tree.
In plaats van 800 euro betaal je daar maar 600 euro voor.

Edmond Halley ontvangt een kleine vergoeding van Apple Tree. Je kunt ook rechtstreeks klant van Apple Tree worden als je wilt, maar dan mis je de korting. Apple Tree staat verder helemaal los van Edmond Halley. Edmond Halley geeft op verzoek wel pensioenadvies aan particulieren, maar geeft particulieren geen advies over financiële producten. Dat laatste doet Apple Tree wel. Voor de dienstverlening van Apple Tree word je dan ook klant bij Apple Tree. Edmond Halley is niet verantwoordelijk voor de dienstverlening van Apple Tree en andersom is Apple Tree dat niet voor de dienstverlening van Edmond Halley.