Wim Hoogendoorm

Senior pensioen consultant

Wim Hoogendoorn

Toen ik bij een internationale verzekeraar de pensioenadviseurs ondersteunde en opleidde, was ik ook lid van de ondernemingsraad. Ik werk nu inmiddels vele jaren bij Edmond Halley, maar die ondernemingsraad ervaring is nog steeds waardevol. Ondernemingsraden merken dat ik me door deze ervaring makkelijk in de rol en positie van een ondernemingsraad inleef. 

Daarnaast geef ik pensioenadvies aan werkgevers. Daarbij vind ik het belangrijk dat het pensioen aansluit op het DNA van de werkgever. Het moet bijdragen aan het bedrijfsdoel en de strategie en passen bij de aard van het bedrijf. 

Een samenwerkingsrelatie tussen ondernemingsraad en werkgever draagt sterk bij aan een prettig proces en optimaal resultaat. Daarom streef ik er altijd naar om die samenwerking te creëren. Samen werken we aan het verbinden van ieders doelen en belangen. 

Ik rust niet totdat alle betrokkenen echt begrijpen wat het pensioen voor de medewerkers en het bedrijf doet. Alleen als echt doorleefd wordt wat het pensioen doet, ervaren medewerkers de waarde ervan en vergroot het de waardering voor de werkgever en haar arbeidsvoorwaarden.  Jargon staat dat vaak in de weg. Daarom communiceer ik in het Nederlands, in plaats van in het “pensioens”. 

Hoe, varieert per bedrijf. Dat is ook het leuke van dit werk. Edmond Halley biedt me de vrijheid en ruimte om daarvoor samen met mijn collega’s elke keer weer de best passende manier voor te vinden. Ook als die “een beetje anders” is dan wat standaard is in deze nogal traditioneel ingestelde branche. 

Als we je kunnen helpen met pensioenadvies, pensioensupport of pensioencommunicatie, laat het me dan even weten. 
We helpen je graag.