Klantcase Siemens Pensioenadvies

Wat heeft Edmond Halley gedaan voor SIEMENS?

Siemens Industry Software in Den Bosch heeft de midden en eindloon pensioenen op basis van Defined Benefits omgezet naar een beschikbare premie pensioen op basis van Defined Contribution. Edmond Halley heeft de OR van Siemens Industry Software in Den Bosch geadviseerd tijdens deze pensioenwijziging en samen met de OR een nieuwe pensioen regeling plus compensatie regeling opgezet.

Wat was het resultaat?

Alle medewerkers hebben de nieuwe pensioenregeling geaccepteerd en zijn in de nieuwe pensioenregeling opgenomen. Door de bijbehorende individuele compensatie regeling is een ieder op een pensioen uitgekomen, dat gelijkwaardig is aan het pensioen dat ze in de oude regeling behaald zouden hebben. Daarnaast hebben de medewerkers van Edmond Halley met alle medewerkers een individueel gesprek gehad. Daarin is de nieuwe pensioen regeling toegelicht. Afhankelijk van de persoonlijke situatie van de medewerker adviseerde Edmond Halley over het mogelijk inzetten van de compensatie regeling.

Hoe heb je de samenwerking en aanpak ervaren?

De OR heeft de samenwerking met Edmond Halley als zeer goed en prettig ervaren. De OR is bijgestaan door Wim Hoogendoorn en Jeroen Tuijp, beide zijn zeer deskundig en hebben de complexe materie duidelijk en begrijpbaar uitgelegd aan onze medewerkers. Daarnaast waren de response tijden erg kort en waren ze zeer flexibel bij het inplannen van meetings op korte termijn.

http://www.corporate.siemens.nl/