De 7 prioriteiten voor de ondernemingsraad bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Pensioen is één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Deze arbeidsvoorwaarde wordt nu volledig herzien. Dit heeft impact op veel stakeholders en de belangen zijn groot. Elke ondernemingsraad krijgt hier mee te maken.

Als ondernemingsraad ben je een behartiger van die belangen. Door je instemminsrechten bij een wijziging van de pensioenregeling heb je grote invloed en speel je een belangrijke rol.

Om je te helpen die rol goed te vervullen beschrijven we hier de zeven prioriteiten die je als ondernemingsraad volgens ons zou moeten stellen. Ze komen rechtsreeks uit onze ervaring met het begeleiden van ondernemingsraden in pensioenzaken. En prioriteit drie is wat ons betreft de allerbelangrijkste. De andere komen daar uit voort.

Foto: dame kijkt met verrekijker naar pensioenakkoord financiele scan

Wat kost de Wet Toekomst Pensioenen (pensioenakkoord) voor mijn bedrijf?

De Wet Toekomst Pensioenen (pensioenakkoord) kan stevige financiële gevolgen voor je bedrijf hebben. Met de financiële scan krijg je daar een goede indruk van. Deze scan voeren we gratis voor je bedrijf uit als je bedrijf een beschikbare premie of DC regeling heeft en je minimaal 25 medewerkers in dienst hebt.
Aan de hand van zes vragen per telefoon of email, stellen we een scan voor je bedrijf op. Dit kunnen we gratis doen, omdat we daarvoor in huis een geavanceerd rekenmodel hebben ontwikkeld.