Het nieuwe DGA pensioen

en hoe je daar efficiënt en compleet over kunt adviseren

Meester adviseur
en DGA pensioenadvies

Intensieve proces en kennistraining
2 daagse training voor Eur 2.250
Lees hieronder meer.
Of zet je direct op de aanmeldlijst

Intensieve workshop
incl. juridische en rekentools

Pensioen
Eén dag. Eur 575
Lees hieronder meer

of schrijf je direct in

Kennissessie
Incl. juridische en rekentools

Pensioen DGA
Eén dag. Eur 125
Lees hieronder meer

of schrijf je direct in

Checklist
DGA pensioenadvisering

Pensioen checklist
Lees hieronder meer
of bestel direct gratis

Advisering over het nieuwe DGA-pensioen: urgent en niet niks

Dat het DGA pensioen volledig op de schop gaat wist je natuurlijk al. Dat dat betekent dat het heel verstandig is om direct te gaan starten het voorbereiding van je advisering hier over, misschien nog niet. Maar als je te laat start, leidt dit tot forse fiscale schade bij je DGA relaties. Daarbij komt dat advisering over het nieuwe DGA pensioen misschien wel heel wat complexer is dan je misschien dacht. Laat je niet verrassen en kies de voorbereidingsmethode die het best bij je past.

Als je eerst een idee wilt krijgen van wat het nieuwe DGA pensioen vergt van jou als adviseur, zou je dit artikel eens kunnen lezen.

Intensieve proces en kennistraining

Meester adviseur core skills

Je bent vast zelf wel eens geadviseerd. Over een nieuwe keuken, een auto, een vakantie bijvoorbeeld. Is het je opgevallen dat je bij de ene adviseur een totaal andere ervaring kunt hebben dan bij de andere?

Dat heeft een oorzaak!

In deze opleiding staat advieskunde centraal. We namen de krachtigste methoden van top business consultants als McKinsey en co, Boston Consulting Group en A.T. Kearney, en bouwden ze om voor toepassing in de financiële advisering. Ze voldoen ruimschoots aan de eisen die de Wft aan advisering stelt.

We gebruiken deze aanpak in onze eigen adviespraktijk en de klanten ervaren duidelijk het verschil. Zie daarvoor bijvoorbeeld enkele testimonials.

Dus geen boekjeswijsheden, maar krachtige bewezen technieken waar we zelf uitgebreide ervaring mee hebben.

Dit is een speciale versie van de core skills module van de opleiding Meester Adviseur. We integreren in deze versie de technische inhoud van het nieuwe DGA pensioen in het trainen van de advieskundige vaardigheden. Zo sla je twee vliegen in één klap:

  • Persoonlijke groei in vakkundigheid
  • Verwerving van onmisbare specialistische kennis van het DGA pensioen

Daarbij krijg je toegang tot FinancieelVakWeb. Daar vind je de theoretische lesstof,  maar je kunt het ook gebruiken als kennismanagementsysteem in je beroepspraktijk.

Bij voldoende deelnemers, plannen we de trainingsdagen in. Laat je gegevens achter via
deze link. Dan kom je op de deelnemerslijst en houden we je op de hoogte.

Pensioen

Intensieve workshop DGA pensioen

Inclusief juridische templates en berekeningstool

Tijdens deze workshop van een dag, behandelen we de ins- en outs van het nieuwe DGA pensioen. Daarbij besteden we uitgebreid aandacht aan de elementen die bepalend zijn voor de keuzes die een DGA op het gebied van zijn pensioen heeft. Ook behandelen we de valkuilen en addertje onder het gras bij elke mogelijke keuze. We doen dit op basis van de kenmerkende didactische methode die we in al onze trainingen en workshops inzetten. Dat betekent:

  • Behandeling van techniek en fiscaliteit op topniveau
  • Intrinsiek actief en motiverend (geen trucjes nodig om “leren leuk te maken”)
  • De hele dag draait rond een complexe real-life case
  • Naast doorleefd weten, werken we aan hoogwaardig kunnen
  • Gegarandeerd PowerPoint bulletpoint vrij
  • Proces en vaardigheden ook inzetbaar voor andersoortig advies

Als financieel adviseur of accountant met ervaring op pensioengebied, ben je na het volgen van deze workshop in staat om je DGA relaties hoogwaardig en passend op basis van de nieuwe pensioenwetgeving te adviseren.

Om dit efficiënt en goed onderbouwd te kunnen doen, heb je een aantal juridische templates nodig en gespecialiseerde pensioenberekeningssoftware. Hiermee trainen we gedurende de workshop. Daarna krijg je de juridische templates en de berekeningssoftware gratis mee, om in je eigen praktijk in te zetten.

Ook krijg je toegang tot FinancieelVakWeb. Daar vind je de theoretische lesstof,  maar je kunt het ook gebruiken als kennismanagementsysteem in je beroepspraktijk.

Pensioen DGA

Kennissessie DGA pensioen

Inclusief juridische templates en berekeningstools

Tijdens deze kennissessie van een dagdeel, brengen we je helemaal op de hoogte van de wijzigingen in het DGA pensioen. We leggen glashelder uit hoe de zaak in elkaar steekt en laten je aan de hand van praktijkvoorbeelden en andere werkvormen ervaren waar de valkuilen en addertjes onder het gras zitten.

Als je deze kennissessie hebt gevolgd, beschik je over de kennis die je nodig hebt bij je advisering over DGA pensioen. Daarnaast heb je voor dergelijke advisering juridische templates en gespecialiseerde berekeningssoftware nodig. Ook hier gaan we tijdens de sessie op in.

Na de sessie krijg je gratis de juridische templates en de berekeningssoftware mee, voor inzet in je eigen praktijk. Ook krijg je toegang tot FinancieelVakWeb. Daar vind je de theoretische lesstof, maar je kunt het ook gebruiken als kennismanagementsysteem in je beroepspraktijk.

Pensioen checklist

Checklist aandachtspunten

DGA pensioenadvisering

Zelfs met al je ervaring in pensioenadvisering aan DGA’s, is het doorgronden van alle vernieuwingen in het DGA pensioen een hele klus. Om dit gemakkelijker voor je te maken hebben we twee hulpmiddelen voor je.

  • Een beschrijvend artikel (klik hier)
  • Een checklist met aandachtspunten bij advisering

De checklist kun je bestellen via ons bestelformulier. Daar vind je overigens ook andere vakinformatie die interessant voor je kan zijn. Alles wat je daar vindt is gratis.